Ulogujte se

Van Gogh osvojio “MTV Best Adria Act” nagradu

Grupa Van Gogh je dobitnik ovogodišnje prestižne nagrade “2014 MTV Europe Music Awards” u kategoriji najboljeg regionalnog izvođača.

Najbolji regionalni izvođač, po mišljenju publike, dobio je najveći broj glasova u proteklih šest nedelja na sajtu MTV EMA. Dobijanjem ovog priznanja Van Gogh dalje nastavlja trku za osvajanje još jedne nagrade – “MTV Worldwide Act”, koja će biti dodijeljena 9. novembra na ceremoniji u dvorani The SSE Hydro u Glazgovu.

Van Gogh je MTV nagradu prvi put osvojio 2007. godine. Tim povodom, frontmen grupe Zvonimir Đukić Đule je izjavio: “Ljudi, hvala svima koji ste vjerovali u nas. Ovo priznanje predstavlja našu zajedničku pobjedu. Želimo da ovu nagradu proslavimo sa vama, licem u lice, od grada do grada, a prvi susret vam zakazujemo već 11. decembra, na našem velikom beogradskom koncertu u Hali sportova na Novom Beogradu”.

Van Gogh su osvojili više glasova od drugih drugih izvođača nominovanih za Best Adria Act nagradu – Vatre, Gramatika, Punčki i sastava Who See. Rokeri iz Beograda od danas u podne kreću u novi krug takmičenja u kojem će se boriti za nominaciju za Worldwide Act nagradu. Glasanje za ovu fazu trajaće do srijede, 29. oktobra u ponoć, takođe na sajtu MTV EMA. Finalni spisak od 10 nominovanih izvođača iz svih krajeva svijeta biće objavljen 30. oktobra, dok će pobjednik biti nagrađen na svečanosti dodjele MTV EMA nagrada u Glazgovu u nedelju, 9. novembra.

20. jubilarna dodjela evropskih MTV muzičkih nagrada prenosiće se uživo iz dvorane The Hydro u Glasgowu u nedelju, 9. novembra, u 21:00. Glasanje za 2014 MTV EMA u svim kategorijama odvija se na mtvema.com.

Kao što je ranije objavljeno, voditeljka 2014 MTV EMA biće hip hop zvijezda Niki Minaž, dok su prvi potvrđeni izvođači Ariana Grande, Ed Širan kao i Kalvin Haris, Kiša, Čarli XCX i Royal Blood. Ovogodišnji dobitnik “Global Icon” nagrade je britanska rok legenda Ozi Ozborn.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).