Ulogujte se

Tri dobitnika superdžekpota od 1,6 milijardi dolara

Vlasnici tri pobjednička tiketa podjeliće superdžekpot lutrije „Pauerbol“ sa rekordnim dobitkom od 1,6 milijardi dolara. „Zvanično postoje tri pobjednička tikera lutrije, u američkim saveznim državama Kaliforniji, Floridi i Tenesiju“, saopštila je kalifornijska lutrija na Tviteru.

Kako su javile svjetske agencije, pobjednička kombinacija sinoć izvučenih brojeva je 4, 8, 19, 27 i 34, s dopunskim brojem 10.

Svjetske agencije su javile da se suma dobitka može uporediti s Bakingemskom palatom u Londonu, koja je vrijedna oko 1,5 milijardi dolara.  

Ukoliko se pojavi samo jedan dobitnik, moći će da dobije 930 miliona dolara nagrade ako želi da mu odmah bude isplaćen sav novac, ili oko 1,6 milijardi dolara u 30 rata.

Rekord za pojedinačnog pobjednika u Pauerbolu ostvaren je 18. maja 2013. godine kada je penzionerka, 84-godišnja Glorija Mekenzi, osvojila 590,5 miliona dolara.

Rekordna suma osvojena na lutriji u svijetu bila je u Španiji 2015. godine, sa dobitkom od 2,2 milijardi evra za božićnu lutriju El Gordo. Ali ta lutrija funkcioniše po grupama od više hiljada tiketa s istim brojevima, da bi se obezbijedio maksimalni broj dobitnika, čime se onemogućava da samo jedna osoba osvoji veliku sumu.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).