Ulogujte se

Hotel Mozart u Opatiji prvi partner FIJET-a na Jadranu

Opatija Nakon što je postavljena tabla FIJET-a na poznati zagrebački hotel Esplanade, klubu partnera svjetske organizacije turističkih novinara i pisaca u turizmu, pridužio se i čuveni opatijski hotel Mozart. Ugovor  kojim je ovaj hotel sertificiran kao „hotel prijatelj FIJET-a“,potpisali su direktor Abi Shalabi, i Tijani Haddad, predsjednik FIJET-a.

Na konferenciji za medije, održanoj u Kulturnom domu Zora, o značaju ovog događaja govorili su gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, zatim predsjednik FIJET-a Tijani Haddad i predsjednica FIJET-a Hrvatska Tina Eterović Čubrilo. Najzanimljiviji detalj ovog ugovora je mogućnost das vi članovi FIJET-a u ovom hotelu imaju popust na uslugu noćenja od 50%.

Hotel Mozart nalazi se na najljepšem diljelu Opatije uz samu gradsku plažu.

Gostima je na raspolaganju 26 prostranih dvokrevetnih soba i tri hotelska apartmana. Svaka od soba na svoj način dočarava sjaj i raskoš prošlog vijeka, pružajući pritom sav komfor modernog doba. Pažnja posvećena detaljima, originalna arhitektonska rješenja i elegancija u kombinaciji s gostoljubivošću domćina stvaraju toplu atmosferu.

Turizam u Opatiji datira od 1844, kada je riječki trgovac žitom i drvetom Higinij Scarpa tu sagradio ljetnikovac koji je po svojoj supruzi nazvao "Villa Angiolina". Godine 1884. dovršen je prvi hotel "Kvarner" (neoklasicistički stil) i luka za putničke brodove. Status primorskog klimatskog lječilišta Opatija je dobila 1889. godine. Postala je pojam u turističkom svijetu i dobila popularno ime "Nica Jadrana". Najveći broj turista u Opatiju dolazio je iz Beča i Budimpešte, preko 80%, a ostajali su na oporavku po tri tjedna, tokom zime i proljeća. "Villa Angiolina" je ugostila caricu Mariju Anu, suprugu Austro-ugarskog cara Ferdinanda I. 1860. cijelu kupališnu sezonu. Opatiju zatim pohode i druge okrunjene glave: austrijski car Franjo Josip, njemački i švedski kraljevski par, vojvodski par iz Luxemburga, rumunski kraljevski par Karol i kraljica Carmen Silva, po kojoj je dobila ime šetnica, grčki kralj Georg, knez Vilim Hohenzollern, bugarska kraljica i mnogi prinčevi, kneževi, nadvojvode..

Poslednja izmjenanedjelja, 21 Decembar 2014 16:44

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).