Ulogujte se

Troicki: Srbija je blagi favorit protiv Španije

Srpski teniser Viktor Troicki ocijenio je danas da je Srbija blagi favorit u predstojećem četvrtfinalom duelu Dejvis kupa protiv Španije, pošto protivnički tim nije došao u najjačem sastavu, ali je dodao da njegov tim neće nikoga potcijeniti.

"Dugo smo čekali da Španci dođu kod nas... Lijepo je što smo se mi okupili od prvog dana, da se istovremeno pripremamo i treniramo za meč. Ovog puta će nama uslovi više odgovarati. Iako nisu došli u najjačem sastavu, imaju jako dobra dva igrača, (Pablo Karenjo Busta i Albert Ramos Vinjolas). Nema (Rafaela) Nadala, (Roberta) Bautiste, (Felisijana) Lopesa, (Davida) Ferera, ali su i ovo dobri igrači i moramo da pružimo maksimum da bismo uspjeli da ih pobijedimo. Nije mi žao što im nisu došli najbolji, bio bi veći spektakl, ali nama u neku ruku to olakšava posao", rekao je Troicki.

Teniseri Srbije će od 7. do 9. aprila igrati u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv Španije u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić". Srpski teniseri trenirali su danas u Beogradu.

Za Srbiju će igrati Novak Đoković, Viktor Troicki, Dušan Lajović i Nenad Zimonjić, koji je i selektor. Selektorka Španije Končita Martines pozvala je Pabla Karenja Bustu, Alberta Ramos Vinjolasa, Marsela Granoljersa i Marka Lopesa.

"Ne potcjenjujemo nimalo Ramosa ni Karenja Bustu, to su odliči igrači, pogotovo ove godine igraju sjajno, već su napravili dobre rezultate u ovoj sezoni, ali mislim da smo ipak mi blagi favoriti. Uvijek kada igra Nole očekujemo pobjedu. Najvažnije je da smo svi spremni i zdravi, da spremno dočekamo prvi meč u petak", naveo je Troicki.

On je dodao i da će selektor odrediti ko će igrati u dublu, a da je snaga srpskog tima u tome što može da izvede na teren nekoliko kombinacija.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).