Ulogujte se

Počinje borba za Rio: Srbija večeras protiv Portorika

Košarkaška reprezentacija Srbije večeras u Beogradskoj areni protiv Portorika (21 sat) počinje borbu za plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.Srbija, odnosno Beograd, domaćini su jednog od tri kvalifikaciona turnira, preostala dva su u Torinu i Manili, a samo pobjednici izboriće mjesto među 12 selekcija na Olimpijskom turniru.

"Željni i spremni ulazimo u kvalifikacioni turnir, svjesni da neće biti nimalo lako. Portoriko dolazi dodatno pojačan sa Arojom, izuzetna su ekipa, pogotovo na spoljnim pozicijama. Jedna izuzetno ponosna selekcija koja sa velikom željom igra i nosi dres svoje države. Pozivam navijače da ispune Arenu, jer momcima mnogo znači podrška sa tribina i svi zajedno možemo da osvojimo ovaj turnir“, rekao je selektor Srbije Aleksandar Đorđević na posljednjoj konferenciji za medije.

Mjesto na olimpijskom turniru već su obezbijedili domaćin Brazil, prvaci svijeta Amerikanci, šampion Afrike Nigerija, šampion i vicešampion Južne Amerike Venecuela i Argentina, Kina kao prvak Azije, Australija kao šampion Okeanije i Španija i Litvanije kao prvak i vicepvrak Evrope.

Srbija će u Beogradu u grupi A sem protiv Portorika igrati i sa Angolom (srijeda u 18 sati), dok su u B grupi Letonija, Češka i Japan.

U Torinu će igrati - A grupa: Grčka, Meksiko, Iran; B grupa: Hrvatska, Italija, Tunis, a u Manili - A grupa: Turska, Senegal, Kanada; B grupa: Francuska, Novi Zeland, Filipini.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).