Ulogujte se

Republika Srpska - Karatisti otputovali na Svjetsko prvenstvo

ŠAMAC - Načelnik opštine Šamac Savo Minić ispratio je jutros iz Šamca 14 karatista iz Šamca, Drvara, Banjaluke, Modriče i Kotor-Varoša na Svjetsko prvenstvo u Poljskoj.

Karatisti nastupaju pod zastavom Republike Srpske na takmičenju u konkurenciji 100 zemlja, koje počinje sutra i trajaće do 20. oktobra. 

Pet karatista iz Šamca, koji su nedavno sa Evropskog prvenstva donijeli četiri zlatne i dvije bronzane medalje, finansijski je podržala opština. 

"Naša obaveza je da pomažemo, jer njihov trud u najtežim uslovima kada su trenirali u vrijeme poplava pokazao se kao uspješan. To pokazuje šta podrazumijeva disciplina i želja. Donijeli su medalje u Šamac sa Evropskog tamičenja u Rumuniji. Želimo im svaku sreću", rekao je Minić. 

Trener karatista Nikola Živković istakao je da će karatisti biti smješteni u njemačkom gradu Ukermunde, koji se nalazi uz sjeverno more, i putovaće na takmičenje u Poljsku. 

On je istakao da su karatisti imali pripremni turnir u Kotor-Varošu pred Svjetsko prvenstvo. "Sreća je što imamo načelnika koji nas razumije. Svih ovih godina načelnik je nesebično pomagao karatistima i dugujemo mu veliku zahvalost", rekao je Živković. 

U karate reprezentaciji Šamac predstavljaju Andrej Pavlović, Ognjen Petrušić, LJubo Simić, Veljko Arsenić i Rado Marković. 

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).