Ulogujte se

Đorđević: Momci u dobroj formi

Najbolji srpski košarkaši počeli su pripreme za Evropsko prvenstvo, a selektor Aleksandar Đorđević je zadovoljan formom u kojoj se već nalaze.

Đorđević trenutno radi sa 15 igrača, odsutni su Nemanja Bjelica, Ognjen Kuzmić i Marko Kešelj zbog obaveza u NBA ligi.

"Neki rezultati su pozitivniji u odnosu na ono što smo očekivali. To je dobar znak, momci su u dobroj formi i možemo da ih nagazimo malo jače. Naravno, nećemo, radićemo smišljeno", rekao je Đorđević.

Reprezentacija će otputovati na pripreme u Sloveniju, poslije čega će učestvovati na prijateljskom turniru u Francuskoj, za koji je selektor rekao da će biti "veoma naporan".

Đorđeviću je žao što ekipa neće biti na Kopaoniku, poput proših priprema, ali da misli da će timu biti dobro i u Kranjskoj Gori.

"Zahtevnost sezona je takva da nemamo mogućnost da imamo drugačiju pripremu. Igrači dolaze spremni, bez pauza, i sve se trudimo da radimo sa loptom. To je lepše za igrače. Suva trčanja su ubistvena, mada ih ima i biće ih", rekao je selektor.

Reprezentaciji se priključio Ognjen Kuzmić, dok će Marko Kešelj i Nemanja Bjelica stići naknadno zbog obaveza u SAD. Đorđević je posebno istakao dobru formu Raduljice, iako nije igrao od decembra.

"Raduljica je i prošle godine imao veliku pauzu pre nego što je došao da radi sa nama i bio je u lošijem fizičkom stanju nego sada. Ima svoj program, zalečio je povredu koju je dugo vukao", rekao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, reprezentacija će morati da se prilagodi kraćim pripremama, kao i to da će igrači lakše prebroditi nedostatak vremena s obzirom na to da znaju sve zahtjeve.

"Moraćemo da se adaptiramo na taj način rada. Igrači znaju zahteve, upoznali smo se i lakše ćemo prebroditi nedostatak vremena. Jednostavno, takva su pravila. Jako je dobro što ćemo imati igrače u NBA ligi. Što više to bolje. Imaćemo manje treninga, ali će oni igrati mnogo bolja takmičenja i njihov individualni kvalitet će porasti", rekao je Đorđević.

Prvi test meča Srbija će igrati 2. avgusta protiv selekcije Mađarske.

U Beogradu treniraju kapiten Miloš Teodosić, Stefan Marković, Stefan Jović, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Nikola Kalinić, Marko Simonović, Nemanja Dangubić, Luka Mitrović, Zoran Ereceg, Vladimir Štimac, Miroslav Raduljica, Nikola Milutinov i Boban Marjanović.

Srbija će na EP (5-20. septembar) grupnu fazu igrati u Berlinu, a u grupi su osim domaćina Njemačke još Španija, Turska, Italija i Island.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).