Ulogujte se

Nikola Grbić: Uh! Pobeda srcem

Selektor odbojkaša Srbije Nikola Grbić istakao je da je njegov tim pobijedio Poljsku srcem. "Orlovi" su svjetskog prvaka savladali nakon preokreta u pet setova i tako izborili plasman u polufinale Svjetske lige.

"Uh. Ovo nije bila previše lepa pobeda za gledati, niti toliko precizna, ali je pobeda srcem i voljom. To je bio ključ i kada smo bili u problemu", rekao je Grbić.Srbija je na startu F6 turnira Svetske lige u Brazilu poražena od Italije, takođe u meču sa pet setova, ali je uspjela da izbori završnicu.

"Uopšte nije bilo lako, posle onakog poraza od Italijana, zaboraviti i početi od nule. Imali smo veoma težak zadatak da ispravimo ono što smo rizikovali i izgubili u prvoj utakmici protiv svetskih šampiona. U tom smislu je posao sada bio veoma težak. Drago mi je što je i sada opet bila pobeda cele ekipe, gde su svi ušli više-manje da igraju i svi dali doprinos ovoj veoma važnoj pobedi", dodao je selektor Srbije.

U borbi za finale Srbija će igrati protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država, koje su u grupnoj fazi poražene od domaćina Brazila, a potom savladale Francusku i prošle dalje uz "trikolore".

"Treba kao i do sada opet resetovati sve, jer sutra ujutru opet igramo utakmicu protiv Amerikanaca, nemamo mnogo vremena za slavlje. Drago mi je što zbog jednog lošeg dana, nisu upropaštena dva meseca napornog rada. Na kraju smo uspeli da preokrenemo stvari", zaključio je Grbić.

Srbija će sa SAD igrati već u subotu od 15 časa po našem vremenu. U drugom polufinalu stataju se Francuska i Poljska, od 17:05.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).