Ulogujte se

Đoković: Rame me muči već nedjeljama

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković, poslije predaje meča Stenu Vavrinki u osmini finala US opena, rekao je da ga već nedjeljama muči povreda ramena, kao i da ne zna koliko će odsustovati sa terena. Prošlogodišnji šampion gren slema u Njujorku predao je meč Vavrinki pri vođstvu Švajcarca 2:0 u setovima i 2:1 u trećem.

- U pitanju je lijevo rame, zbog toga sam predao. Bol traje već nedjeljama. Nekada osjećam više, nekada manje. To je sve što imam da kažem. Ne želim više da govorim o svojim povredama. Čestitam Stenu, želim mu sve najbolje u nastavku turnira - rekao je Đoković na konferenciji za medije poslije meča.

 Đoković je istakao i da ne zna koliku će pauzu napraviti i kako će povreda uticati na nastavak sezone.

- Uradio sam dosta različitih tretmana u posljednjih nekoliko nedjelja. Moraću ponovo, kako bih vidio reakciju ramena. Јasno je da ću se brže oporaviti ukoliko ne budem igrao, ali planiram da igram u Tokiju. Sezona još nije gotova, iako je kraj sa gren slemovima - rekao je Đoković i dodao da je dva gren slrma osvojio, da je igrao polufinale u Parizu i da poslije svega ne može da se žali.

Predaja u Njujorku sprečila je Đoković da dođe do potencijalnog 17. gren slem turnira i da se tako približi Rafaelu Nadalu (18) i Rodžeru Federeru (20).

- Nije tajna, cilj mi je da osvojim najviše gren slemova, da dostignem taj Rodžerov rekord. Istovremeno sam svjestan da je to jako dug put i da ima još vremena. Nadam se da ću moći da igram još nekoliko godina. Sad je bitno da sačuvam tijelo i probam da se fokusiram samo da najveće turnire - rekao je Đoković, kojeg je publika poslije predaje zvižducima ispratila sa terena.

- Šta mogu da kažem na to? Nisam se našao uvređenim, zaista me ne zanimaju takve stvari. Poštujem druge i nadam se da drugi mogu da poštuju moju odluku i mene. Žao mi je publike, htjeli su da gledaju cijeli meč, ali tako je kako je. Nisam ni prvi ni posljednji teniser koji je morao da preda zbog povrede - zaključio je Đoković.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).