Ulogujte se

Dodik obećao pomoći bh. košarci u razgovoru sa Teletovićem

Predsjednik Košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović razgovarao je juče sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom u Laktašima, o aktuelnostima u bh. košarci.

Nakon dugog i konstruktivnog razgovora, delegacija Košarkaškog saveza, koju su činili još potpredsjednici Dalibor Miloš i Borislav Spasojević, generalni sekretar Amer Čolan, kao i Nihad Selimović i Aid Berbić, dobila je uvjerenja da će Republika Srpska sa svoje strane, učiniti sve da košarka u BiH povrati primat i riješi probleme sa kojima se susreće, pogotovo finansijske.

Teletović je, nakon sastanka sa Dodikom, izrazio zadovoljstvo razgovorima, te nadu da za bh. košarku dolaze bolji dani, a posebno je istakao činjenicu da je predsjedavajući Predsjedništva BiH obećao svesrdnu podršku i pomoć radu Košarkaškog saveza BiH.

- Razgovarali smo o svim problemima sa kojima se susreće bh. košarka. Svi znaju da su naši najveći problemi finansijske prirode, ali nakon sastanka sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, nazire se svjetlo na kraju tunela. Dobili smo čvrste garancije da će se stvari pomaknuti sa mrtve tačke i vjerujem da nas čekaju mnogo bolja vremena. Ovo je tek početak razgovora sa svim nivoima vlasti, jer bez pomoći države, svi sportovi u BiH su osuđeni na propast. Mi ne želimo da dopustimo da bh. košarka postane amaterski sport, već zbog svih naših velikana i svih generacija koje dolaze, želimo obezbijediti uslove u kojima ćemo stvarati nove velikane i legende. Zahvalio bih se na gostoprimstvu našim domaćinima i još jednom izrazio nadu da će se neke stvari napokon početi rješavati - rekao je Teletović, koji je zajedno sa delegacije prisustvovaoutakmici Igokea-Cibona u kojem je domaćin slavio pobjedu.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).