Ulogujte se

Krstajić: Gaćinović i Maksimović "otpali" zbog sistema

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je da su Nemanja Maksimović i Mijat Gaćinović "otpali" sa spiska za Mundijal u Rusiji zbog sistema igre, priznavši da mu je bilo teško da prelomi na kraju.

Pored njih dvojice, Krstajić je izostavio golmana Aleksandra Јovanovića i povrijeđenog Matiju Nastasića, baš pred posljednju fazu pripremam u Austriji.

"Volio bih da sam mogao da povedem 35 fudbaleta sa šireg spiska, ali to nije moguće. Žao mi je i teško što sam morao da odlučim, u istok poziciji sam bio dva puta... Zbog načina igre pojedinci su ostali prekobrojni, sitnice su odlučile", rekao je Krstajić uoči puta za Grac.

Kako je naveo, Nemanja Radonjić i Andrija Živković su dobili prednost u odnosu na Gaćinovića i Maksimovića zbog sistema igre.

On je obrazložio da Nastasić, ali i Branislav Ivanović, nisu potpuno spremni, ali da se odlučio za defanzivca Zenita zbog slabije povrede.

"Najvjerovatnije neću staviti Ivanovića da igra protiv Čilea, želim da ga sačuvam za Boliviju i Kostariku", dodao je Krstajić.

Prema njegovim riječima atmosfera u ekipi je odlična i zadovoljan je radom svih reprezentativaca.

Reprezentacija Srbije u Gracu će odigrati prijateljske utakmice sa Čileom (4. jun) i Bolivijom (9. jun) kao posljednje provjere za Mundijal u Rusiji.

Srbija će na SP igrati u E grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).