Ulogujte se

NBA: Lejkersi povukli dresove Kobija Brajanta

Noćašnja dešavanja u NBA ligi obilježio je spektakl u Los Anđelesu. Pod svodove Stejpls centra podignuti su dresovi sa brojevima 8 i 24 koje je nosio jedan od najboljih igrača Lejkersa, Kobi Brajant.

“Crna mamba”, kako su zvali Brajanta, tokom ceremonije bio je u društvu velikog Medžika Džonsona, Dženija Basa, Šejkila O Nila, te jednog od najvećih rivala, Alena Ajversona, te naravno porodice.

Kobi Brajant je 20 godina bio zaštitni znak Lejkersa i u tom periodu sa jezerdžijama je osvojio pet NBA titula, dva puta je bio MVP finala i jednom MVP sezone. Čak 17 puta bio je učesnik Ol star vikenda, a četiri puta je bio MVP na Ol star vikendu.

U tih dvadeset godina karijere biran je jedanaest puta u najbolju petorku lige, a devet puta u defanzivnu petorku lige. Iako su oba broja, i 8 i 24, povučena iz upotrebe, Kobiju nije bilo lako da se odluči koji mu je broj draži, ali ipak je prelomio.

-Teško je izabrati broj. Osmica ima što 24 nikada neće – moć rasta kose. Broj 24 mongo je više vezan za izazove. U tom periodu sam se suočio sa velikim naporima. Bilo je teško igrati dan za danom. Povrede, slomljena kost, prst, serija sa Boston Seltiksima. Ako već moram, biram broj 24 - rekao je Brajant.

Legenda Los Anđeles Lejkersa Irvin "Medžik" Džonson izjavio je da je Kobi Brajant najveće ime ove franšize.

"Slavimo najvećeg ikad koji je nosio purpurno i zlatno. Tjerao nas je da trljamo oči i čudimo se onome što smo vidjeli. Niko, nikad neće biti kao Kobi Brajant", rekao je Džonson.

Kobi je deseti igrač kojem su Lejkersi povukli dresove, poslije Vilta Čemberlena, Eldžina Bejlora, Gejla Gudriča, Karima Abdul-Džabara, Šekila O'Nila, Džejmsa Vortija, Džerija Vesta, Džamala Vilksa i samog Medžika.

"Hvala vam mnogo. Nije stvar u dresovima koji gore vise u moju čast, već je stvar u dresovima koji su tu ranije visili", rekao je Brajant.

I pored velikog spektakla, nasljednici Kobija Brajanta, nisu uspjeli da ostvare pobjedu na Golden Stejtom. Gosti su slavili 116:114 poslije produžetaka. Briljirao je Kevin Durent sa 36 poena, i najzaslužniji za trijumf gostiju.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).