Ulogujte se

Video sa anakondom razbjesnio američku javnost

Show 'Eaten Alive', koji je sinoć premijerno prikazan na Discovery Channelu, nije na kraju završio onako kako su to gledaoci očekivali. Američka publika preplavila je Twitter porukama kojima su gledaoci izrazili svoje ogorčenje nakon što je Paul Rosolie bio prisiljen prekinuti kontroverzni eksperiment s anakondom i to na pola puta, nakon što ga je zmija progutala do ramena.

Podsjećamo, Rosolie je sedmicama golicao znatiželju svjetske publike predstavivši se kao plijen koji će, u posebnom armiranoj kutiji s kacigom i uređajem za mjerenje vitalnih znakova, dopustiti anakondi da ga proguta. Zajedno sa svojim timom pronašao je anakondu dugačku 6 metara i tešku 114 kilograma u peruanskoj prašumi, a cijeli podvig bio je uživo prenošen na web stranici Discovery Channela.
Prije nego se ponudio kao hrana anakondi, Rosolie je poliven krvlju svinje kako bi kod zmije pobudio želju za jelom.Rosolie tvrdi kako mu je prije svega bilo važno da ne uznemiri previše anakondu, kao i da odijelo bude glatko kako je ne bi povrijedilo.

'Nisam se bojao. Testirali smo ovo odijelo i na njemu radili sa stručnjacima tako da sam znao kako ću biti siguran u njemu', izjavio je.

No, sat vremena nakon što je proveo unutar anakonde, Rosolie je prekinuo eksperiment, bojeći se da će biti slomljen.
Kako je pobjegao iz čeličnog stiska ove teške zmije - nije otkriveno.

Ipak, uprkos njegovoj želji da gledaocima pokaže više nego što su dosad znali, izgleda kako mu mnogi Amerikanci zamjeraju ovaj neuspjeh. Neki su ga na Twitteru optužili i da je izdao Ameriku.Ovaj herpetology i pisac razljutio i aktiviste za prava životinja samim time što je proveo sat vremena unutar zmije.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).