Ulogujte se

Putin i Obama ipak "nešto dogovorili"?

Uprkos mišljenju da američki i ruski predsjednik nemaju nikakav kontakt u vezi sa situacijom u Siriji, ruski izvori tvrde drugačije, piše Sputnjik.

Početkom septembra predsjednik SAD Barak Obama obećao je ruskom lideru Vladimiru Putinu da će za sedam dana obezbeijditi odvajanje terorista od opozicije u Siriji, a ako do toga ne dođe, Rusija će dobiti odriješene ruke za nastavak akcija u Alepu, saopštio je politikolog Petar Dutkevič.

Portparol predsjednika Rusije Dmitrij Peskov odbio je da komentariše ovu informaciju.

- Bez komentara - rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje da li je ova informacija tačna.

Ovo saopštenje je na sjednici Međunarodnog diskusionog kluba "Valdaj" dao politikolog Petar Dutkevič, obraćajući se zamjeniku ministra inostranih poslova Rusije Mihailu Bogdanovu.

- Dobio sam neke informacije; ne znam koliko su tačne, molim vas da prokomentarišete. Informacija je dobijena na sastanku gospodina Putina i gospodina Obame u Hangdžou u septembru u Kini, koji je bio posveećen primirju u Alepu - naveo je Dutkevič.

Po njegovim riječima, američka strana je predložila Putinu da uspostavi sedmodnevno primirje. Pritom, Rusija i Sirija, prema Dutkevičevim informacijama, treba da formiraju humanitarni koridor, a SAD da obezbijede odvajanje opozicije i terorista.

- Gospodin Putin je posumnjao i rekao:"Zašto tako malo, da li imate dovoljno vremena da ih podijelite?" Na to je američki kolega odgovorio, ne znam koliko je to istinito, da je dovoljno. Ako to ne bude bilo dovoljno, tada će dati odriješene ruke ruskoj strani za nastavak vojnih akcija u Alepu i oko Alepa - dodao je Dutkevič.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).