Ulogujte se

Britanija - Majkl Falon - Pojedini gradovi "pod opsadom migranata"

Dijelovi Britanije su "pod opsadom" imigracije, zbog čega Vlada mora da pronađe način za smanjenje broja dolazaka radnika iz EU, rekao je danas britanski ministar odbrane Majkl Falon.

"U pojedinim dijelovima Britanije duž istočne obale naselja su kao pod opsadom zbog velikog broja migranata i ljudi koji primaju socijalnu pomoć. Pokušavamo da pronađemo način kako bismo promijenili situaciju i preuzeli kontrolu", rekao je Falon, prenosi britanski Bi-Bi-Si. 

Falon je naglasio da je London odlučan u namjeri da provede reforme imigracionih zakona, uprkos upozorenju njemačkog kancelara Angele Merkel da britanskim partnerima neće biti tolerisan bilo kakav pokušaj "izmjene fundamentalnih principa slobodnog kretanja u EU". 

"Nijemci još nisu vidjeli naše prijedloge, ali ni mi, jer je rad na tome u toku kako bi bilo spriječeno da cijeli gradovi i zajednice budu pretrpani ogromnim brojem migranata", dodao je Falon. 

Cilj britanskog premijera Dejvida Kamerona je smanjenje broja imigranata, jer se suočava sa velikim pritiskom izbornog tijela od antievropske Britanske stranka za nezavisnost" /UKIP/. 

Analitičari smatraju da, ukoliko Kameron ne uspije da vrati glasače, koje je svojom radikalnom retorikom pridobio UKIP, pojedini članovi njegove Konzervativne stranke strahuju da bi mogli izgubiti n izborima naredne godine od Laburističke partije. 

Prema regulativama EU, građani većine zemalja članica mogu da žive i rade u bilo kojoj od država evropskog bloka. 

Kameron je obećao da će, ukoliko pobijedi na izborima naredne godine, 2017. godine održati referendum o tome da li će Britanija ostati ili izaći iz članstva EU.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).