Ulogujte se

Merkel: Zatvaranje granica izaziva teške posljedice

NJemački kancelar Angela Merkel izjavila je danas da će se založiti za primjenu sporazuma sa Turskom o usporavanju migracionog talasa i naglasila da bi zatvaranje granica imalo teške posljedice po evropski blok.
Merkelova je rekla na konferenciji za novinare u Berlinu da na samitu EU za dva dana neće biti riječi o usaglašavanju novih kvota za raspoređivanje izbjeglica širom Evrope jer je, prema postojećem planu, raspoređeno manje od 1.000 ljudi.Ona je dodala da će se diskutovati o tome da li se može sprovesti sporazum sa Turskom ili treba odustati od tog plana i zatvoriti granice između Grčke, Bugarske i Mađarske, sa svim posljedicama po "Grčku, EU i Šengensku zonu".

"U četvrtak i petak ću se boriti svim snagama za sporazum EU i Turske jer je to pravi način za rješavanje ove situacije", rekla je Merkelova.

EU i Turska ranije su sklopili sporazum prema kojem bi Brisel trebalo da plati Ankari tri milijarde evra za zbrinjavanje većeg broja izbjeglica u Turskoj i smanjenje migracionog talasa prema Evropi.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).