Ulogujte se

Njemačka - Zabranjeno podržavati "Islamsku državu"

BERLIN - NJemačke vlasti zabranile su svaki oblik pružanja podrške ekstremističkoj grupi "Islamska država", uključujući distribuciju njenog propagandnog materijala i prikazivanje njenih simbola.

Odlukom koja je danas objavljena zatvorena je pravna "rupa" koja je otežavala krivično gonjenje pristalica "Islamske države" u NJemačkoj. 

Ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer saopštio je da ova islamistička grupa predstavlja "prijetnju po javnu bezbjednost u NJemačkoj" i da treba spriječiti pokušaje regrutovanja. 

Bezbjednosne agencije procjenjuju da se najmanje 400 ljudi iz NJemačke pridružilo "Islamskoj državi" i sličnim organizacijama, prenio je AFP. 

NJemačka je odlučila da ponudi vojnu podršku kurdskim milicijama koje se bore protiv "Islamske države" u Iraku. Inicijalna isporuka njemačke vojne opreme isporučena je u Irak 5. septembra. 

List "Vestdojče algemajne cajtung" pisao je ove sedmice da je njemački državljanin, identifikovan kao Silvio K., objavio video snimak na kojem prijeti da će izvršiti napade u NJemačkoj zato što je država podržala Kurde u borbi protiv islamista.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).