Ulogujte se

Putin-Maduro: Podrška legalnim organima Venecuele

Rusija podržava sve legitimne organe Venecuele, uključujući instituciju predsjednika, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa svojim venecuelanskim kolegom Nikolasom Madurom.

- Rusija dosljedno podržava sve legitimne organe vlasti Venecuele, uključujući instituciju predsjednika i Parlament. Podržavamo i dijalog predsjednika i Vlade koji vodite sa opozicionim snagama. Smatramo da je svako odbacivanje dijaloga iracionalno, štetno za zemlju i samo nosi prijetnje za dobrobit stanovništva - istakao je Putin.

On je dodao da Moskva uvijek podržava legitimne organe vlasti.

Putin je istakao da rad u oblasti vojno-tehničke saradnje između Rusije i Venecuele na snabdijevanju rezervnim dijelovima i otvaranju servisnih centara ide prema planu.

Vojno-tehnička saradnja dvije države, prije svega, odnosi se na obaveze Rusije da servisira opremu ruske proizvodnje koju je nabavila Venecuela.

Maduro je primijetio da su Moskva i Karakas "dokazali da zajednički mogu da prebrode sve teškoće".

- Podržavamo saradnju u različitim oblastima. U maju je održan sastanak međuvladine komisije na visokom nivou i mnoga pitanja o kojima je raspravljala ta komisija uspješno su riješena. Radi se o brojnim oblastima - prehrambenim, zdravstvene zaštite, energetike - rekao je Maduro.

- Uvijek se osjećamo prijatno u Moskvi i uvijek nam je drago da budemo ovdje - zaključio je on.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).