Ulogujte se

"Su-47 Berkut" - najveće iznenađenje na MAKS-u

Јedno od glavnih iznenađenja aviosalona MAKS-2019 postala je pojava "Su-47 Berkut" i rijetka je mogućnost njega fotografisati, piše za magazin The Aviationist ekspert za avijaciju Tom Demerli.

Eksperimentalni lovac sa inverznom geometrijom krila posljednji put je viđen još 2007. godine. I sada, kako navodi kolumnista, "jedan je od najboljih primjeraka rada ruskih konstruktora" bio je ponovo predstavljen.

- Pojava lovca "Su-47" bila je prijatno iznenađenje za oko 20 fotografa koji su se juče nalazili na izložbenom prostoru, pored zida aerodroma Žukovski - rekao je autor.

Prema riječima Demerlija, u početku je lovca bilo teško identifikovati, jer se on nalazio iza traktora i vozila za pratnju. Ali kada se približio stručnjaci za avijaciju su odmah shvatili da su dobili mogućnost da vide nešto posebno.

"Su-47 Berkut" je prvi put poletio u septembru 1997. godine. Perspektivni palubni lovac je bio napravljen u jedinstvenom primjerku. On je bio predviđen za testiranje naprednih tehnologija. Najveća specifičnost "Berkuta" su bila inverzna geometrijska krila. Druge dve specifičnosti nisu bile tako primjetne, ali su bile vrlo značajne za to vrijeme – to je digitalni sistem upravljanja na bazi električnog pogona i kompozitni materijali u elementima korpusa. Upravo je "Su-47" postao baza za izradu sadašnjih letjelica pete generacije "Su-57".

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).