Ulogujte se

"Dijamantski lopovi" uhapšeni u Rusiji

Istražni komitet Rusije uhapsio je radnicu najveće kompanije za proizvodnju dijamanata "Alrosa" i njene saradnike zbog krađe više od 500 dijamanata u vrijednosti od milion dolara.

Prema verziji istrage, grupa je dugo vremena krala dijamante u kompaniji "Alrosa". Grupu čine tri osobe: službenica "Alrose" Јelena Kanunikova koja je krala kamenje, posrednik Vladimir Tabidze i Vladimir Gordinski koji je prodavao ukradeno.

- Prilikom novog pokušaja krađe još jedne partije dijamanata, čija je vrijednost veća od 22 miliona rubalja, učesnici kriminalne grupe su 6. juna bili uhapšeni na djelu - saopštila je zvanična predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

Kako su saopštili u FSB, u kućama uhapšenih je bilo pronađeno skladište dragocjenog kamenja: "Oduzeto je oko 500 neobrađenih prirodnih dijamanata, ukupne težine veće od 2.000 karata i 11 brilijanata u vrijednosti od tri miliona dolara."

Bilo je pronađeno više od dva miliona dolara i 500 hiljada evra, kao i nakit poznatih svjetskih brendova, uključujući 50 satova sa dijamantima.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).