Ulogujte se

Švajcarska: Starica izbola mališana sa Kosmeta nasred ulice

U Bazelu je jedna 75-godišnja žena, nasred ulice, nožem na smrt izbola sedmogodišnjeg dječaka Megdima L. porijeklom sa Kosmeta, koji se vraćao kući iz škole.

Megdim, čiji su se roditelji iz Lipljana doselili u Bazel, vraćao se kući u četvrtak poslije nastave, kada ga je, na samo 200 metara od škole napala starica.

Ona je nožem izbola mališana i ostavila ga da leži u lokvi krvi na trotoaru.

Јedna nastavnica, koja se nalazila na par metara od mjesta zločina, pronašla je izbodenog dejčaka i pozvala hitnu pomoć. U bolnici su ljekari pokušali da se bore za život mališana, ali neuspješno.

Policija je odmah pokrenula potjeru za napadačem.

Neko vrijeme poslije zločina, starica, koja je švajcarski državljanin, prijavila se tužilaštvu i saopštila da je ona napala dijete.

Portparol policije Peter Gil kaže da je saslušanje u toku i da prije nego što se završi ne može ništa da kaže.

Samo je rekao da je oružje koje je koristila "bodež", te da je istraga u toku i da policija traži svjedoke.

Svjedoci su, prema pisanju švajcarske štampe, prenijeli da je dijete povrijeđeno u vrat i da je ležalo u velikoj lokvi krvi.

Inače, majka mališana obaviještena je o zločinu tek nakon nekoliko sati.

- Majka je obaviještena tek oko 20 časova, a zločin se dogodio oko 12.45 časova. Do tada je mislila da joj je dijete povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći - prenose mediji izjave neimenovanih članova porodice.

Inače, majka koja već sedam godina živi u Švacarskoj, a čiji muž je odrastao u Bazelu, obično svakog dana ide po dijete u školu, ali ovog kobnog dana nije mogla jer joj je mlađe dijete bilo bolesno.

Za sada je nepoznata pozadina ovog napada, a stanari obližnje zgrade navode da su čuli neku raspravu.

Nepoznato je da li su se starica i mališan poznavali, a tužilaštvo traži svjedoke zločina.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).