Ulogujte se

Oluja u Njemačkoj – otkazani letovi, jedna osoba poginula

Јedna osoba poginula je u orkanskoj oluju u Njemačkoj. Otkazani polasci vozova i aviona, posebno na zapadu zemlje. Zatvoreni zoološki vrtovi. Izdato upozorenje na orkanski vjetar i snježne padavine.

Policija je saopštila da je 47-godišnji vozač poginuo kada je na njegov automobil palo drvo u Bestvigu, na oko 100 kilometara sjeveroistočno od Kelna, prenosi AP.

Željeznička kompanija Dojče ban saopštila je da je obustavila regionalni saobraćaj, kao i saobraćanje vozova na dugim distancama u u pokrajini Sjeverna Rajna–Vestfalija, jer je nekoliko linija u prekidu pošto ih je blokiralo drveće koje je palo na šine.

Pojedini letovi sa aerodroma u Frankfurtu, najprometnijeg u zemlji, otkazani su. Dva aviona koja su letjela ka aerodromu Keln–Bon su preusmjerena zbog jakog vjetra.

Zoološki vrtovi u Dortmundu, Vupertalu i Hamu zatvoreni su iz predostrožnosti zbog oluje, dok se u Duisburgu srušio teretni kran i djelimično završio u rijeci Rajni.

Meteorološka služba izdala je u nedjelju upozorenje za velike dijelove zapadne i centralne Njemačke, predviđajući udare vjetra i do 120 kilometara na čas, a danas se očekuju i snježne padavine.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).