Ulogujte se

"Odnosi Srpske sa Kinom na izuzetno visokom nivou"

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković primio je danas, u svom kabinetu, u nastupnu posjetu ambasadora Narodne Republike Kine Јi Pinga.

Predsjednik Vlade poželio je dobrodošlicu novoimenovanom ambasadoru, te izrazio uvjerenje da će u narednom periodu biti nastavljena dosadašnja uspješna saradnja između Republike Srpske i Narodne Republike Kine, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade Republike Srpske.

Ovom prilikom istaknuto je da su odnosi Republike Srpske sa Narodnom Republikom Kinom na izuzetno visokom nivou, te da je Vlada Republike Srpske opredijeljena da se kontinuirano radi na proširenju saradnje na ekonomskom, kulturnom i obrazovnom planu.

Tokom sastanka naročito je naglašeno partnerstvo u realizaciji značajnih infrastrukuturnih projekata, a sagovornici su izrazili uvjerenje da će se uspješna saradnja nastaviti, prije svega u oblastima privrede, energetike, izgradnje infrastrukture i razvoju informaciono-komunikacionih tehnologija.

Zajednički je izraženo zadovoljstvo i zbog unapređenja saradnje u oblasti obrazovanja i kulture na osnovu koje je učenicima i studentima u Republici Srpskoj omogućeno da izučavaju kineski jezik, a čemu je doprinijelo i otvaranje Konfucijevog instituta pri Univerzitetu u Banjaluci koji građanima Srpske omogućava da se, kroz različite programe, upoznaju sa kineskom kulturom i tradicijom.

Predsjednik Vlade je ovom prilikom čestitao ambasadoru Kinesku novu godinu, te uputio podršku organizaciji kulturnih događaja u Republici Srpskoj u saradnji sa Ambasadom Narodne Republike Kine.

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja i o drugim aktuelnim ekonomskim i političkim temama u Republici Srpskoj i BiH.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).