Ulogujte se

Snijeg zatvorio puteve, škole, aerodrome

Aerodrom u Mančesteru je zatvoren, kao i putevi i škole širom Britanije usljed snijega i niske temperature, piše "Dejli mejl".

Na snazi su žuti meteo-alarmi u većini Britanije zbog snijega i leda, a za sutra je najavljena temperatura od oko minus 10 stepeni Celzijusovih.

Aerodrom u Mančesteru jutros je zatvoren dok radnici očajnički pokušavaju da očiste piste, a putnici se žale na haotično stanje nakon što su mnogi ostali blokirani u avionima. Neke letjelice su preusmjerene na druge destinacije, piše "Dejli mejl".

Najniža temperatura zabilježena je u Škotskoj u Sjeverniom Јorkširu.

I u Londonu je sinoć pao snijeg, ali se veći problemi očekuju od bljuzgavice i mješavine kiše i snijega. Na aerodromu u Liverpulu privremeno su obustavljeni letovi zbog teških vremenskih prilika.

Meteorolog Aleks Barkil rekao je su mnogi putevi zatvoreni i da bi putovanja mogla trajati duže od planiranog, ali da je najbolje izbjegavati polazak na put.

On je dodao da u nekim područjima postoji opasnost od leda na saobraćajnicama.

Starijim licima i osjetljivim kategorijama stavnovništva savjetuje se da pribave lijekove za duži vremenski period i osiguraju da u kući imaju dovoljno hrane. 

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).