Ulogujte se

SAD upozorava: Austriji prijeti opasnost od terorizma?

Ambasada SAD u Beču izdala je upozorenje zbog opasnosti od terorizma za Austriju za predbožićni period.

"Na osnovu postojeće pretnje od strane međunarodnih terorističkih organizacija i pojedinaca treba biti obazriv", navodi američka ambasada u upozorenju, dodajući da su potencijalni teroristi "inspirisani ekstremističkim ideologijama".

Upozorava se da su posebno ugrožena mjesta na kojima se okupljaju turisti, tržni centri, aerodromi, klubovi, restorani, crkve, kao i saobraćajna čvorišta, koje posjećuju zapadni gosti.

Ambasada je američke građane upozorila i na opasnost od terorizma u Austriji i preko tvitera.

Navodi se da turisti treba da budu obazriviji za vrijeme praznika, prazničnih manifestacija, u crkvama, kao i u gužvama.

Savezna služba za borbu protiv terorizma, na drugoj strani, poručuje da ne postoji nikakva konkretna prijetnja od terorizma.

BVT navodi da je u stalnom kontaktu sa stranim službama, a i da je tokom predbožićnog perioda pojačana pažnja u cijeloj Evropi.

Austrija je pre tri godine pojačala bezbjedne mjere u predbožićnom periodu zbog opasnosti od terorizma, nakon terorističkih napada u Evropi.

Policija je prisutnija na ulicama, posebno tamo gde dolazi do okupljanja ljudi, kao što su božićne pijace.

Takođe ispred božićnih pijaca uspostavljene su betonske barijere, kojima se sprečava "ulijetanje" vozilima u okupljene.

U Mariahilferštrase, koja je postala pešačka zona, u cilju zaštite od terorizma, na prilazima, postavljen je "namještaj" od betona, koji je toliko masivan da može odbraniti svaki pokušaj ulijetanja vozilima.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).