Ulogujte se

Peskov otkrio šta će Putin prvo pitati Trampa

Predsjednik Rusije Vladimir Putin namjerava da sa svojim američkim kolegom Donaldom Trampom u Argentini razgovara o pitanjima strateške bezbjednosti, bilateralnim odnosima i regionalnim konfliktima, saopštio je novinarima portparol ruskog lidera Dmitrij Peskov.

Na molbu novinara da prokomentariše kakva pitanja Putin namjerava da postavi Trampu, Peskov je rekao: “Prije svega, to su pitanja koja se tiču bilateralnih odnosa“.

“Treba da mislimo kako da počnemo da razgovaramo o strateškoj bezbjednosti, bilateralnim odnosima, razoružanju, regionalnim konfliktima“, dodao je portparol Kremlja.

Na pitanje kada i u kakvom formatu će biti održani pregovori, Peskov je izjavio: “Oni će se održati na marginama samita (velike dvadesetorke). Do zatvaranja, do treće radne sednice. Zbog toga su okviri prilično čvrsti“.

“To će biti 1. decembra oko podne (po lokalnom vremenu). Očekujemo da će prvo biti održan kraći sastanak- izbor je na šefovima država- razgovor dva predsjednika, zatim rusko-američki pregovori koji mogu trajati oko sat vremena“, ukazao je Peskov.

On je dodao i da je Vašington potvrdio sastanak dva lidera na samitu G20.

Samit Grupe dvadeset će se održati u Buenos Ajresu od 30. novembra do 1. decembra.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).