Ulogujte se

Uhapšen muškarac koji je navodno podmetnuo požar u Atici

U Grčkoj je uhapšen muškarac (65) koji je navodno izazvao požar u istočnoj Atici. Istražni organi primili su devet svjedočenja koja ukazuju da je on glavni osumnjičeni za izazivanje požara i mogao bi biti osuđen ukoliko se dokaže njegova krivica.

Kako je prenijela grčka „Skaj televizija“, on je spaljivao travu i suvo granje na brdu iznad Daou Penteli, kada su nastale varnice koje su odletjele na okolnu vegetaciju, a zbog visokih temperatura i jakih vjetrova to se ubrzo pretvorilo u veliki požar.

Kada je shvatio koliki je požar izazvao i njegove tragične posljedice, on je pokušao da prikrije svoje tragove zemljom, šljunkom i vodom na mjestu gdje je požar izazvan, prenosi Tanjug.

Ovaj šezdesetpetogodišnjak je stanovnik oblasti Daou Penteli, a stanovnici te oblasti su ga nekoliko puta u prošlosti vidjeli kako spaljuje smeće i suvo granje.

Broj poginulih u požarima koji su od ponedjeljka protutnjali istočnom Atikom, a koji su bili najsmrtonosniji u Evropi od 1949. godine, porastao je na 91, saopštile su grčke vlasti.

Broj nestalih u vatrenoj stihiji, koja je naročito pogodila primorski gradić Mati, zvanično je dostigao 25, nakon što su nestanak prijavile njihove porodice.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).