Ulogujte se

Sastanak Putina i Trampa "dobar početak"

U Predsjedničkoj palati u Helsinkiju održan je sastanak predsjednika Rusije i SAD Vladimira Putina i Donalda Trampa.

Sastanak Putina i Trampa u četiri oka završen je poslije 2 sata i 10 minuta, a prema programu slijedi sastanak dvije delegacije, za koji je predviđeno sat i 45 minuta. 

Iako je Bijela kuća ranije saopštila da će zajednička pres-konferencija dva lidera biti održana u 16.50 po lokalnom vremenu, očigledno da će čitav raspored biti pomjeren.

Tramp je rekao da je njegov današnji sastanak "jedan na jedan" sa ruskim predsjednikom bio "dobar početak".

On se kratko obratio novinarima za konferencijskim stolom dok je bio okružen najvišim zvaničnicima na početku radnog ručka.

Putin je na početku susreta pozdravio američkog kolegu i rekao da se nastavljaju stalni kontakti, koji su započeti na međunarodnim platformama.

On je rekao američkom kolegi Donaldu Trampu na početku susreta u Helsinkiju da je vrijeme da se razgovara o odnosima između Vašingtona i Moskve.

Putin je istakao da je došlo vrijeme da se detaljno razgovara o bilateralnim odnosima i "različitim bolnim tačkama u svetu, kojih ima prilično mnogo".

Tramp je, sa svoje strane, čestitao Putinu na dobroj organizaciji Svjetskog prvenstva u fudbalu.

On je dodao da je cijeli svijet zainteresovan za dobre odnose Rusije i SAD.

Tramp je rekao danas pred sam početak sastanka sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Helsinkiju da su dobri odnosi sa Rusijom "dobra, a ne loša stvar"

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).