Ulogujte se

Tramp i Kim potpisali istorijski dokument

Sastankom i rukovanjem u Singapuru, američki predsjednik Donald Tramp i sjevernokorejski lider Kim Džong Un ispisali su novu stranicu istorije.

Tramp i Kim Džong Un potpisali su zajednički dokument. Sjevernokorejski lider je izjavio na ceremoniji potpisivanja da je sastanak koji je održan u Singapuru bio istorijski.

- Kim Džong Un i ja samo razvili specijalnu vezu. Bila mi je čast da budem s tobom - rekao je Tramp Kimu i najavio da će proces denuklearizacije početi veoma brzo.

- Mi započinjemo ovaj proces brzo, veoma, veoma brzo. Apsolutno - poručio je američki predsjednik.

Tram je izjavio da je potpisan "detaljan" dokument.

- Odlučili smo da ostavimo prošlost iza sebe potpisujući istorijski dokument - rekao je on.

Fotografija dokumenta pokazuje da su se lideri saglasili da će raditi na denuklearizaciji Korejskog poluostrva i uspostavljanju novih odnosa između SAD-a i Sjeverne Koreje.

"Predsjednici Tramp i Kim Džong Un su proveli iscrpnu, opsežnu i iskrenu razmjenu mišljenja o pitanjima koja se odnose na uspostavljanje novih odnosa između SAD-a i Sjeverne Koreje te na izgradnju dugotrajnog i snažnog mirovnog režima na Korejskom poluostrvu. Predsjednik Tramp se obavezao da će pružiti bezbjednosne garancije Sjevernoj Koreji, dok je predsjednik Kim Džong Un potvrdio čvrstu i odlučnu opredijeljenost da završi denuklearizaciju Korejskog poluostrva", piše u sporazumu.

Kim je rekao da će svijet vidjeti velike promjene.

Dok su stajali ispred zastava dvije zemlje, Tramp i Kim su se i posljednji put rukovali u Singapuru.

Tramp je izjavio da je spreman da pozove Kima u Vašington.

Na kraju ceremonije potpisivanja Kim i Tramp su zahvalili jedan drugome na uspješnom sastanku.Sastanak američkog predsjednika i sjevernokorejskog lidera počeo je rukovanjem, a zatim se sjevernokorejski lider obratio predsjedniku SAD na engleskom i to riječima: "Drago mi je da se upoznajemo, predsjedniče".

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).