Ulogujte se

Pao vojni avion u Alžiru, preko 100 poginulih

Alžirski vojni transportni avion srušio se neposredno po polijetanju kod vojne baze Bufarik, tridesetak kilometara od glavnog grada Alžira.

To su javili državna novinska agencija APS i lokalne televizije.

Prema navodima zvaničnika u avionu ima više od 100 poginulih, a tu cifru je naveo i alžirski državni radio.

Vojni izvor rekao je da je oko 100 vojnika bilo u srušenom avionu, prenijela je agencija Frans pres a za agenciju AP je alžirski zvaničnik rekao da ima više od 100 mrtvih.

"Ima više od 100 mrtvih, ne možemo da kažemo tačno koliko u ovom trenutku", rekao je za AP Mohamed Ašur, glavni portparol agencije za civilnu zaštitu za AP. On je rekao da su u avionu bili vojnici. Za sada nije poznat uzrok nesreće.

Alžirsko ministarstvo odbrane je saopštilo da se vojni avion srušio ubrzo poslije polijetanja na polje u sjevernom Alžiru. Ministarstvo nije navelo broj nastradalih ali je izrazilo saučešće porodicama žrtava, prenosi agencija AP.

Agencija APS navodi da letjelica tipa Iljušin-76 krenula za Bešaru jugozapadnom Alžiru. Kako je rekao portparol Ašur letjelica je tek poletjela kada se dogodila nesreća a planirano je da napravi jedno slijetanje prije Bešara u Tindufu, u južnom Alžiru.

Vojni izvor je rekao za Frans pres da ta letjelica sovjetske i zatim ruske proizvodnje može da preveze i više od 120 putnika.

Službe za hitne intervencije poslate su na mjesto udesa.

Baza Bufarik nalazi se u severnom Alžiru blizu Sredozemnog mora, oko 30 kilometara od glavnog grada Alžira.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).