Ulogujte se

U napadu avijacije SAD poginulo oko 100 sirijskih vojnika

Oko 100 pripadnika sirijske vojske poginulo je prilikom napada avijacije američke koalicije za borbu protiv terorista, javila je televizija ABC, pozivajucći se na neimenovani izvor.

Američka koalicija je saopštila da su noćas provladine snage izvele napad, koji "nije bio isprovociran", na štab "Sirijskih demokratskih snaga" (SDF).

U saopštenju se navodi da je zatim koalicija, kako bi "odbila agresiju na partnere koji su učestvovali u borbi protiv terostičke organizacije Islamska država, izvela kontra-napad. Tom prilikom najmanje 100 sirijskih vojnika je ubijeno.

Kako je saopštio televiziji neimenovani američki činovnik, vazdušni udari i artiljerijska podrška su imali za cilj da odbiju napad. Po njegovim riječima, napad na sjedište SDF istočno od Eufrata je bio dobro koordinisan, u njemu je učestvovala artiljerija, kao i tenkovi T-54 i T-72.

Činovnik je rekao i da je koalicija koristila posebnu telefonsku liniju za veze sa ruskom vojskom kako bi ih obavijestila o odbrambenom vazdušnom napadu u tom području.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).