Ulogujte se

Erdogan: Turska će "zaustaviti igre" duž granice

Turska će "zaustaviti igre" duž svoje granice počev od regiona Manbidž u Siriji, rekao je turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan danas, petog dana ofanzive turske vojske u sirijskom regionu Afrin.

Govoreći članovima lokalnih administracija u Ankari, Erdogan je pozvao međunarodne nevladine organizacije da podrže tursku operaciju protiv kurdske milicije YPG koju podržavaju Sjedinjene Države, navodi Rojters.

- Sumnjam u humanost onih koji podržavaju ovu organizaciju a Tursku nazivaju osvajačem - rekao je Erdogan.

On je dodao da će operacije "Maslinova grančica" biti završena kad Turska uništi teroriste što će, kako je rekao, omogućiti povratak svojim kućama oko 3,5 miliona sirijskih izbjeglica iz Turske, prenose turski mediji.

Multietnička alijansa milicija pod nazivom Sirijske demokratske snage (SDF), pretežno sačinjena od Kurda, saopštila je danas da turska vojska iznosi lažne tvrdnje da je Islamska država prisutna u sjeverozapadnom sirijskom regionu Afrinu, koji je na udaru turske ofanzive.

SDF optužuje tursku vojsku za pokušaje da navede globalno javno mnjenje na pogrešno mišljenje, prenosi Rojters.

- Cijeli svijet zna da Islamska država nije prisutna u Afrinu - rekao je britanskoj agenciji Redur Dželil, visoki predstavnik SDF.

Turska vojska je juče saopštila da je najmanje 260 pripadnika sirijskih Kurda iz redova Јedinica za zaštitu naroda i ekstremista Islamske države ubijeno u operaciji u Afrinu.

Međutim, Dželil kaže da turska vojska znatno preuveličava broj ubijenih među pripadnicima SDF i YPG.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).