Ulogujte se

Zemljotres u Italiji: Poginule dvije osobe

Nakon zemljotresa koji je pogodio italijansko ostrvo Iskija sumiraju se posljedice. Do sada poznato: Dvije osobe poginule, spasioci spasavaju djecu iz ruševina.

Jedna žena je poginula u mjestu Kazamikola u sjevernom dijelu ostrva kada su je pogodile krhotine koje su padale sa crkve, a druga kada se srušila zgrada, prenosi AFP.

Zemljotres je bio jačine 4 stepena Rihterove skale, na dubini od 10 kilometara, a registrovan je juče nešto prije 21 čas, u vrijeme kada su mnogi večerali, a nedugo zatim dogodilo se 14 manjih potresa.

Oko 4 sata ujutru iz ruševina jedne zgrade spasioci su izvukli sedmomjesečnu bebu, dok još uvijek pokušavaju da izvuku dva dječaka, uzrasta 4 i 7 godina, koji su živi ali zaglavljeni u ruševinama i sa kojima kontaktiraju telefonom.

Jedina bolnica na ostrvu je takođe pogođena zemljotresom i djelimično je evakuisana, a pet pacijenata je helikopterom prebačeno u druge bolnice u Italiji.

U zemljotresu je povrijeđeno 26 osoba, a devet se vodi kao nestalo.

Evakuisan je i jedan hotel, a u potrazi za nestalima učestvuju i specijalni policijski timovi sa psima tragačima, javlja AP.

Nakon zemljotresa ljudi su istrčali na ulice, a veći dio ostrva je ostao bez struje koja je u međuvremenu stigla.

Iskija je popularno ljetovalište, čuveno po termalnim vodama.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).