Ulogujte se

Tramp i Peking pozdravljaju odluku Pjongjanga

Američki predsjednik Donald Tramp pozdravio je najavu sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una da će odmah suspendovati nuklearne i raketne probe i da će zatvoriti nuklearno postrojenje.

  • 0

Pjongjang obustavlja nuklearne i raketne probe

Sjeverna Koreja saopštila je da je obustavila testove balističkih raketa dugog dometa i da planira da zatvori poligone za testiranje nuklearnih bombi, javlja AP. Odluku pozdravili američki predsjednik Donald Tranp, Јužna Koreja, Kina i Јapan.

  • 0

Tramp pozvao Putina da posjeti Vašington

Američki predsjednik Donald Tramp pozvao je tokom telefonskog razgovora ruskog kolegu Vladimira Putina da posjeti SAD, rekavši da bi volio da vidi ruskog predsjednika u Bijeloj kući, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

  • 0

Kuba bira novog predsjednika

Kubanska skupština izabraće novog predsjednika, ali će sutra objaviti ko će naslijediti Raula Kastra, javili su kubanski mediji.
  • 0

Novi urgentni sastanak Savjeta bezbjednosti UN

Savjet bezbjednosti UN zakazao je za danas još jedan urgentni sastanak na zahtjev Rusije, a tema će biti ugrožavanje svjetskog mira usljed mogućih vazdušnih udara SAD i njihovih saveznika na Siriju, javio je AP.

  • 0

Sirija: Ruski brodovi isplovili iz sirijske baze u more

Satelitski operater "Image sat international" objavio je dvije fotografije na kojima su prikazani ratni brodovi, koji navodno pripadaju Rusiji, kako napuštaju sirijsku luku Tartus.Portal "Ratno vrijeme" /War Time/ tvrdi da su kineski borbeni brodovi, koji se nalaze u Sredozemnom moru, dobili naređenje da se u slučaju ratne eskalacije u ovom dijelu svijeta podrede komandi ruske Ratne mornarice. Portal zaključuje da to, praktično, znači da eventualni američki udar po ciljevima u Siriji neće moći proći bez aktivnog učestvovanja i Vojske Kine.

  • 0
Subscribe to this RSS feed