Ulogujte se

Vulin : Pretposljednja faza priprema za rat za "Veliku Albaniju"

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da se još nije ušlo u posljednju fazu realizacije projekta "Velike Albanije", koja znači rat, ali je sve ono što se dešava "strašna priprema za to".

Vulin je na konstataciju da bi zbog ovakve izjave mogao biti optužen da nanosi veću štetu Srbiji nego što to čine njeni "mrzitelji", u izjavi za "Večernje novosti" upitao zašto onda ne optuže Vilijama Vokera, Edija Ramu, Hašima Tačija i Jusufa Muslijua zbog onog što oni pričaju o prirodnoj Albaniji.

"Oni hrane `Veliku Albaniju` srpskom teritorijom. Kosovom. Kažu - dajte im smiriće se. Neće se smiriti, jer nikada nije dovoljno, bar smo to naučili", rekao je Vulin.

U osvrtu na blagu reakciju EU na prijetnje albanskih političara Srbiji, Vulin je rekao da nije siguran da li je riječ o prećutnoj podršci "velikoalbanskom" projektu ili o nerazumijevanju.

"EU ima nezdravu politiku ujednačavanja - da su svi krivi podjednako. Pa kada Rama zatraži promenu granica, oni kažu da to nije dobro, ali da treba da se uzdržimo", rekao je Vulin.

Vulin je upitao od čega treba da se uzdrže Srbi. "Od odbrane svoje teritorije, Ustava, mira na Balkanu i u Evropi. Jer ne završava se `Velika Albanija` na Kosmetu. Tu su i Makedonija, Crna Gora i Grčka", upozorio je Vulin.

On je naveo da očekuje reakciju Ist Rivera, ali i da se oglasi OEBS o priznanju Vilijema Vokera da radi na stvaranju "Velike Albanije", jer je Voker u ime te organizacije dao opravdanje za bombardovanje SR Jugoslavije.

"Vrijeme je da se svijet izvini Srbiji i prizna da je bombardovanje bilo veliki zločin. Bilo bi dobro, kada bi dobar dio naših političara, koji žele samo da se umile nekom na Zapadu smogao snage da kaže `izvini Srbijo`", rekao je Vulin.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).