Ulogujte se

Vulin: Brisel mora da zna da Velika Albanija znači veliki rat

Priština i Tirana jasno su rekle da im je cilj "Velika Albanija", što se može sprovesti samo velikim Balkanskim ratom, a sve to mora biti jasno Briselu, na kome je sva odgovornost za buduće događaje, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

"Priština i Tirana jasno su rekle šta im je cilj, to je 'Velika Albanija' i ujedinjenje svih Albanaca, gdje god oni žive, u jedan etnički prostor. To se može sprovesti samo velikim Balkanskim ratom, a sve to mora biti jasno Briselu, koji, ako nije u stanju bar da osudi, da stavi do znanja da će takvo ponašanje kazniti, onda je sva odgovornost za buduće događaje na njemu", rekao je Vulin Tanjugu.

"Znate, kada dobijete tako blage reakcije iz Brisela, u kojima se gotovo izražava razumijevanje za ljutnju Edija Rame i prijetnju Balkanskim ratom, onda možete očekivati da će se i Tači oglasiti, pošto vidi da je takvo ponašanje nekažnjeno. Morate očekivati da će se i on oglasiti i da će i on najaviti mogućnost rata", rekao je ministar.

Vulin je, reagujući na izjavu predsjednika samoproglašenog Kosova Hašima Tačija da će, ukoliko EU "zatvori vrata" Kosovu, svi Albanci u regionu živjeti u jednoj državi, naglasio da je Tači i nastao kao terorista, u ratu, te da se ne može očekivati od njega da razumije bilo šta drugo.

Istakao je da, ako Brisel bude nastavio da tako blago reaguje na prijetnje Balkanskim ratom, onda mora da razumije da je sva odgovornost za sve što će se dešavati na Balkanu njegova.

"Odgovornost nije više ni na Albaniji, ni na Prištini, jer mi znamo da su oni oduvijek sanjali 'Veliku Albaniju', da će je uvijek sanjati i da će učiniti sve da do nje i dođe, ukoliko ne budu bili zaustavljeni, ukoliko ne budu bili kažnjeni prije nego što pokušaju. I Priština i Tirana jasno su rekle šta im je cilj. Cilj im je 'Velika Albanija' i ujedinjenje svih Albanaca gdje god oni žive u jedan etnički prostor. Odgovornost je sada na Briselu", istakao je ministar.

Vulin je podvukao da se projekat "Velika Albanija" može sprovesti samo velikim Balkanskim ratom, da je to jasno svima, te da mora biti jasno i Briselu, koji je do sada blago reagovao.

"Ako nije u stanju bar da osudi, da stavi do znanja da će takvo ponašanje kazniti, onda je sva odgovornost za buduće događaje na njemu", jasan je Vulin.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).