Ulogujte se

Nađeno 25 kg žive, uhapšene tri osobe, spremali je za KiM

Uhapšene su dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su u Srbiju unijeli, odlagali i skladištili živu, sa namjerom da je preprodaju, saopštio je MUP Srbije.

Policija je prilikom pretresa prostorija u kojima su boravili osumnjičeni pronašla oko 25 kilograma žive, koja je oduzeta i bezbjedno transportovana u Institut za nuklearnu nauku Vinča.

Zbog ovog krivičnog djela unošenje opasnih materija u Srbiju uhapšeni su M.A. (1971) i S.Đ. (1952), a krivična prijava podnijeta je protiv još jednog osumnjičenog za kojim je raspisana poternica, jer se nalazi u bjekstvu.

Postoje osnovi sumnje da su njih trojica u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, krivično djelo počinili na području Zrenjanina, Požarevca i Velikog Gradišta, tako što su, protivno pozitivnom zakonodavstvu u Srbiju unijeli, odlagali, sakupljali i skladištili živu radi dalje preprodaje na području Kosova i Metohije.

Uhapšen je i policajac G.D. (1970) iz Velikog Gradišta zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, tako što je pomagao u skrivanju osumnjičnog koji je u bjekstvu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu i Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).