Ulogujte se

Vučić: U Srbiji neće biti kontraprotesta i nemira

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da učesnici protesta nezadovoljni rezultatima predsjedničkih izbora u Srbiji mogu slobodno da nastave da šetaju, i poručio da neće biti kontraprotesta niti nemira i nereda u državi.

"Šetajte slobodno. Mi ćemo da nastavimo da radimo svoj posao, a ja ih molim da šetaju što je moguće duže, utoliko u političkom smislu za mene bolje. Jedino što molim i želim jeste da to sve bude mirno", rekao je Vučić novinarima u Vrčinu.

Vučić je naglasio da građani moraju da razumiju da, kada je riječ o protestima, obaveza države jeste da poštuje manjinu i njihovu političku volju.

"Time pokazujemo koliko smo širokih shvatanja, demokratskih opredeljenja i koliko je Srbija normalno mesto za život i ispoljavanje drugačijih stavova i različitog mišljenja", rekao je Vučić.

On je naveo da je "jedna američka televizija" neistinito izvijestila kako je Srpska napredna stranka /SNS/ u Novom Sadu organizovala kontramiting na kojem se pojavilo samo osam ljudi.

"Američka televizija nije govorila istinu. Na tom tobožnjem kontraprostestu, za koji je američka televizija znala da nije kontraprotest, bili su ljudi koji su prvi nosili majicu 'Vučiću pederu' u svojim emisijama, a to su uradili da bi napravili sprdnju sa mnom i Vladom Srbije. A, to nigde nije rečeno", rekao je Vučić.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).