Ulogujte se

Vulin: Srbi neće biti ničiji taoci, pa ni braće Haradinaj

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas da Srbi ne mogu biti ničiji taoci, pa ni taoci braće Haradinaj.

On je zatražio da međunarodna zajednica reaguje povodom prijetnje Dauta Haradinaja da Srba "neće biti na Kosmetu, ukoliko Francuska Srbiji izruči njegovog brata Ramuša" i naglasio da je Daut Haradinaj izjavio ono što, na žalost, misli velika većina predstavnika političkog života u Prištini.

"Većina političara u Prištini smatra da su Srbi smetnja na Kosmetu, da proces etničkog čišćenja nije završen i da se prema Srbima mogu odnositi kao prema nekakvom predmetu ucena", rekao je Vulin.

Prema njegovim riječima, Srbija će pažljivo pratiti šta se govori i šta se radi na prostoru Kosova i Metohije, prenose beogradski mediji.

"Upozoravamo sve da veoma vode računa da Srbi na Kosmetu nisu sami i nezaštićeni i da ne mogu biti predmet ničijih ucena ni taoci ničije politike", rekao je Vulin.

On je poručio da ne može Srbima da se prijeti etničkim čišćenjem zato što se ovaj ili onaj sud opredjeljuju prema nečijoj ulozi u ratovima i nečijim ratnim zločinima.

"Uostalom, da nije bilo Haradinaja i da nije bilo ratnih zločina ne bi se ni osnivao Sud za ratne zločine OVK", zaključio je Vulin.

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Daut Haradinaj zaprijetio je i ratom ukoliko njegov brat Ramuš Haradinaj bude izručen iz Francuske u Srbiju.

On je rekao da, ukoliko međunarodna zajednica želi Kosmet bez srpske zajednice, onda neka ga izruče.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).