Ulogujte se

Beograd - Advokati nastavljaju proteste

BEOGRAD - Advokatska komora Srbije saopštila je danas da advokati Srbije nastavljaju obustavu rada, koju su započeli prije dva mjeseca, sve dok svi njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni.


"Advokati su u pravu i to danas znaju već svi ljudi u Srbiji. Nastavljamo protest do potpunog ispunjenja naših zahteva i nikakvi pritisci, medijske manipulacije, fantomska udruženja i javni apeli advokata, a zapravo budućih notara, neće nas pokolebati u našoj borbi", navodi se u saopštenju. 

Iz Advokatske komore su još jednom poručili da smatraju neustavnom izmjenu Zakona o javnim bilježnicima i pratećih zakona koji tretiraju to pitanje. 

"Advokatura smatra da promene zakona o javnom beležništvu moraju biti suštinske, a ne kozmetičke, kakve je na neodgovoran način sproveo ministar pravde Nikola Selaković", ocijenili su iz Advokatske komore i naglasili da će advokati nastaviti da insistiraju na smjeni Selakovića, koji, kako smatraju, nije dorastao svojoj funkciji. 

AKS tvrdi da se tokom dva mjeseca primjene javno-bilježničkog sistema dogodila nezapamćena pljačka budžeta Srbije, jer su, kako se ukazuje, sudovi u gradovima i opštinama gdje su uvedeni javni bilježnici, ostali potpuno bez prihoda po osnovu ovjera.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).