Ulogujte se

Stoltenberg: Žalim za nevinim žrtvama bombardovanja SRJ

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je, poslije sastanka sa premijerom Aleksandrom Vučićem, da je Srbija izvoznik stabilnosti u regionu. Stoltenerg je rekao da NATO poštuje vojnu neutralnost Srbije i izrazio žaljenje zbog nevinih žrtava NATO kampanje, odnosno svojevremenog bombardovanja SRJ.

Generalni sekretar Alijanse je zajedničku pres konferenciju s Vučićem u Briselu počeo pozdravom "dobar dan" na srpskom jeziku i istakao da je Srbija u srcu Balkana, što je u srcu Evrope, te da značjano doprinosi na različite načine regionalnoj stabilnosti.

On je ocijenio da je imao odličan sastanak sa premijerom Vučićem.

Poručio je da NATO poštuje suverenu odluku Srbije o vojnoj neutralnosti.

Takođe je podsjetio da je svrha i cilj vazdušnih akcija NATO 1999. godine bila zaštita civila, u čemu se, kaže, uspjelo.

- Gubitak života nevinih ljudi je bila tragedija i zbog toga duboko žalim - rekao je šef NATO.

Poručivši Vučiću da je dobrodošao u sjedište NATO, on je dodao je srpski premijer imao odličan sastanak sa predstavnicima Atlantskog savjeta i to je prvi susret premijera sa tim tijelom.

- Imali smo odličan sastanak sa Savjetom, i to pokazuje da radimo na jačanju saradnje između NATO i Srbije. Ponosan sam na prijateljstvio sa vama, zahavalan što ste ovdje. Razgovarali smo različitim pitanjima, uključujući i naše zajedničke bezbjednosne izazove - rekao je Stoltenberg.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).