Ulogujte se

Srbija - Vučić naredne sedmice sa Putinom o dugu za gas

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u utorak, 4. ili srijedu, 5. novembra sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom razgovarati telefonom o rješavanju problema u vezi sa dugovanjima Srbije za gas.

Vučić je naglasio da nema gasne krize za stanovništvo i preduzeća u Srbiji. 

"Očekujem da u razgovoru koji ću u utorak ili sredu imati sa Putinom razrešimo i preostale probleme u vezi sa gasom za našu zemlju", rekao je Vučić novinarima u Subotici, gdje je prisustvovao komemorativnom skupu u znak sjećanja na stradanja nedužnih žrtava na kraju Drugog svjetskog rata. 

On je, zajedno sa predsjednikom Skupštine Vojvodine Ištvanom Pastorom, predstavnicima pokrajinske Skupštine, vlade, grada Subotice, mnogobrojnih organizacija, institucija i građanima, položio cvijeće kraj spomenika "Ptica slomljenih krila", prenose beogradski mediji. 

Taj spomenik nalazi se na parceli subotičkog groblja na Senćanskom putu, gdje je u odmazdi krajem 1944. godine ubijeno nekoliko stotina osoba, uglavnom mađarske nacionalnosti. 

Obraćajući se učesnicima komemorativnog skupa, Vučić je izrazio najdublje saučešće i poštovanje žrtvama, odnosno, kako je rekao, onima koji ni na koji način nisu okrvavili ruke. 

"Srbija se svojom antifašističkom tradicijom ponosi, ali u to vreme dogodili su se zločini kojima ne možemo da se ponosimo", rekao je Vučić. 

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).