Ulogujte se

Nikolić: Referendum u Srpskoj u rukama njenih građana

Referendum u Republici Srpskoj je u njenim i rukama građana i Srbija se u to neće miješati, izjavio je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.

Nikolić je istakao da Republika Srpska sama vodi svoju politiku, da na to ima pravo, ali da treba da uzme u obzir širi kontekst, odnosno raspoloženje država koje odlučuju o našoj sudbini, u mjeri u kojoj neće izgubiti svoju samostalnost.

- Sve je u rukama Republike Srpske. Uvijek treba da vode računa o tome šta misle oni koji su moćni, ali nikad ne treba izgubiti samostalnost - rekao je Nikolić i dodao da bi bilo kakvo miješanje "predstavljalo kršenje suvereniteta i integriteta Republike Srpske".

On je poručio da će Srbija poštovati svaku odluku koju donesu građani neposrednim izjašnjavanjem i da će se uvijek truditi da za tu odluku dobije široku međunarodnu podršku.

Komentarišući najavljeni referendum, Nikolić je rekao da je referendum demokratsko pravo svakog naroda.

- Rezultati referenduma nekad ne budu po volji široj zajednici, a nekada ispadne da oni koji su ga organizovali nisu bili u pravu. Ima referenduma koji su donijeli dobro građanima, dok smatram da referendum u Velikoj Britaniji nije donio dobro ni Britaniji ni Evropi - rekao je Nikolić.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).