Ulogujte se

Srbija - Vojvodina - Prihvaćen rebalans pokrajinskog budžeta

NOVI SAD - Poslanici Skupštine Vojvodine prihvatili su danas rebalans pokrajinskog budžeta za ovu godinu kojim je predviđeno da ukupni budžetski rashodi do kraja godine budu oko 62,5 milijardi dinara /oko 523 miliona evra/, a prihodi 58,7 milijardi dinara /oko 491 milion evra/.

Predsjednik pokrajinske Vlade Bojan Pajtić rekao je novinarima prije početka sjednice da je rebalans primjer i za Vladu Srbije kako se mogu napraviti značajne budžetske uštede. 

On je objasnio da je do ušteda došlo jer je pokrajinska Vlada odustala od zaduženja za izgradnju bolničkog kompleksa "Kamenica 2" u Sremskoj Kamenici kod Novog Sada. 

Prema njegovim riječima, Vlada je uspjela da potrebnih dvije milijarde dinara /oko 16,7 miliona evra/ za izgradnju "Kamenice 2" obezbijedi iz unutrašnjih rezervi. 

Rebalansom pokrajinskog budžeta za nove programe vantjelesne oplodnje u Vojvodini obezbijeđeno je 16 miliona dinara ili oko 134.000 evra. 

Prema zvaničnim statističkim podacima, u Vojvodini godišnje umre 10.000 ljudi više nego što ih se rodi, odnosno nestane jedna cijela opština veličine Sremskih Karlovaca. 

Na dramatičnu situaciju u Vojvodini, kada je riječ o natalitetu, ukazuje i podatak da jedan bračni par u prosjeku ima 0,9 djece. 

Poređenja radi, za najprostiju reprodukciju stanovništva jedan bračni par morao bi da ima najmanje 2,3 djeteta.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).