Ulogujte se

Srbija - Albanija - UEFA danas odlučuje o kazni

Evropska fudbalska unija /UEFA/ danas bi trebalo da donese odluku u okviru disciplinskog postupka protiv fudbalskih saveza Srbije i Albanije zbog incidenata na utakmici u Beogradu.

UEFA je ranije saopštila da je pokrenula postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava i projektila, nasilja u publici, ulaska navijača na teren, manjkave organizacije utakmice i upotrebe lasera. 

Postupak je pokrenut i protiv Fudbalskog saveza Albanije zbog odbijanja da se meč nastavi i zbog uvredljivog transparenta. 

Fudbalske reprezentacije Srbije i Albanije sastale su se 14. oktobra u Beogradu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali je meč krajem prvom poluvremena prekinut zbog provokacije gostiju. 

Utakmica je prekinuta u 42. minutu, pošto se nad terenom pojavio kvadrokopter na daljinsko upravljanje - dron, koji je nosio zastavu takozvane velike Albanije. 

Mediji prenose da postoji nekoliko mogućih scenarija za odluku UEFE - službeni rezultat 3:0 za jednu od ekipa, odigravanje meča na neutralnom terenu sa ili bez publike ili da se meč ponovo odigra u Beogradu pred praznim tribinama. 

Ključ odluke je u rukama delegata meča Harija Bina, a u korist Srbiji može ići Pravilnik UEFA koji zabranjuje političku propagandu, a zastava takozvane velike Albanije pokrenula je incidente na stadionu. 

Fudbalski savez Srbije, najvjerovatnije, će biti kažnjen novčano ili igranjem bez publike zbog bacanja predmeta na teren, paljenja baklji i ulaska navijača na teren.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).