Ulogujte se

Pojačana kontrola na aerodromu u Beogradu: Zbog ebole putnicima počelo mjerenje tjelesne temperature

Srbija je ozbiljno shvatila moguću opasnost od širenja ebole, drži situaciju pod kontrolom i počela je mjeriti tjelesnu temperaturu putnicima koji dolaze iz kritičnih područja, izjavio je u subotu navečer za Radio-televiziju Srbije (RTS) srbijanski ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

"Pridržavamo se svih preporuka Svjetske zdravstvene organizacije", rekao je Lončar, objasnivši da je na međunarodnom aerodromu "Nikola Tesla", po uzoru na Sjedinjene Američke Države, počelo mjerenje temperature putnicima koji u Beograd stižu iz kritičnih područja.


"Budući da je (ebola) ušla u Europu, idemo na višu razinu. Danas je na beogradskom aerodromu od 17 sati počelo mjerenje temperature, stigli su toplomjeri”, rekao je Lončar za RTS, napomenuvši da je počela hitna nabava zaštitne opreme te naglasio kako nema razloga za paniku jer se poduzimaju odgovarajuće preventivne mjere.

Zdravstvene vlasti Srbije odredile su da karantena, ukoliko se ebola pojavi u Srbiji, bude u hotelu "Nacional", uz autocestu  Beograd-Zagreb, a tu odluku i službeno treba potvrditi vlada.

Već od ponedjeljka, kako je najavio Lončar, sedam specijaliziranih  ekipa će pod okriljem Ministarstva zdravlja krenuti diljem Srbije i započeti edukaciju svih koji bi po prirodi posla mogli biti izloženi riziku od zaraze virusom ebole.

"Nema mjesta panici. Ovu stvar držimo pod kontrolom", naglasio je srbijanski ministar zdravlja, istodobno apelirajući da se ne špekulira izjavavama i komentarima koji bi mogli izazvati paniku u javnosti. 

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).