Ulogujte se

"Oluja" najveće etničko čišćenje nakon Drugog svjetskog rata

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je hrvatska akcija "Oluja" najveće etničko čišćenje poslije Drugog svjetskog rata na tlu Evrope.


"Srbija ništa ne govori ni protiv koga - ni protiv hrvatskog naroda, niti protiv hrvatske države, ali sebi daje za pravo da žali za poginulim, stradalim i proteranim Srbima", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je naveo da Srbima niko ne može da zabrani da "puste koju suzu i da zapale sveću".

"Mislim da je to civilizacijsko dostignuće i da nikome ne bi, valjda, smelo da padne na pamet da se protiv toga buni. A, šta će neki drugi da rade, neka rade", rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje kakve su šanse da Srbija spriječi ulazak Kosova u Unesko, Vučić je rekao da se Srbija bori onoliko koliko može i da nije više nemoćna kao što je bila.

"Daćemo sve od sebe da to sprečimo svim mirnim, demokratskim, političkim sredstvima i to je ono što je naš posao", naveo je Vučić.

On je istakao da Srbija više nije nemoćna onako kao što je bila, ali da ne želi da precjenjuje, niti potcjenjuje njenu ulogu.

"Meni je smešno da Dečani, Gračanica ili Banjska budu deo neke druge, a ne srpske kulturne baštine. To je pomalo tragikomično", rekao je Vučić.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).