Ulogujte se

Javni poziv za privatizaciju Tanjuga

BEOGRAD - Agencija za privatizaciju u Srbiji objavila je javni poziv za učešće u privatizaciji 11 medija i preduzeća koja se bave informisanjem, među kojima je novinska agencija Tanjug.

Rok za dostavljanje pisama o zainteresovanosti je 3. novembar, a rok za privatizaciju je 1. juli 2015. godine, saopšteno je danas iz Agencije za privatizaciju. 

U pozivu objavljenom na sajtu Agencije, navodi se da bi osim podataka o investitoru i preduzeću za koje se iskazuje interesovanje, pisma trebalo da sadrže i bliže informacije o namjeri za privatizaciju – okvirni investicioni program i plan poslovanja i slično. 

Postupak privatizacije biće usklađen sa Zakonom o javnom informisanju koji, između ostalog, predviđa privatizaciju medija prodajom kapitala, kao i očuvanje djelatnosti nakon privatizacije u trajanju od pet godina. 

Za medije koji ne budu privatizovani do 1. jula 2015. godine, predviđen je prenos kapitala zaposlenima u vidu besplatnih akcija. Ukoliko zaposleni ne prihvate prenos besplatnih akcija, medij će prestati da postoji, navodi se u saopštenju. 

Javnim pozivom obuhvaćeni su Informativno javno preduzeće Preševo, Javno informativno preduzeće Ivanjički radio, Javno preduzeće za informativnu delatnost Radio-televizija opštine Kovačica, Javno preduzeće Informativni centar Kosjerić i Javno preduzeće Novinska agencija Tanjug sa potpunom odgovornošću. 

Poziv se odnosi i na Javno preduzeće Radio Ćićevac, Javno preduzeće Informativni pres centar opštine Vladičin Han, Javno preduzeće za informisanje Informativni centar Odžaci, Javno preduzeće Štampa, radio i film iz Bora, Informativni centar "Bačsky Petrovec" /Bački Petrovac/ i Javno preduzeće za informisanje i marketing Televizija LJig.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).