Ulogujte se

Igranje otvorenih karata jedini način opstanka

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je da je igranje otvorenih karata u svijetu, koji svoje karte krije, jedini način da mala država, kao što je Srbija, opstane i da se kreće ka cilju.


On je u autorskom tekstu za "Nedeljnik" naglasio da Srbija mora da se kreće ka svom cilju i da pri tome bude racionalna, otvorena, jasna i oslobođena svih iluzija i mitova o sopstvenoj veličini i značaju.

"Srbija treba da ima viziju i plan za narednih sto godina i zna da su interesi malih zemalja, ili ono što im se čini da su njihovi interesi, tek refleksija neke mnogo šire priče i interesa koji imaju mnogo veće zemlje, veće resurse, novac i silu", rekao je Dačić.

On je konstatovao da je priča o sankcijama Rusiji najbolji primjer upravo tog "zastupanja interesa drugih, a sve praveći se da je tvoj", prenose beogradski mediji.

"Evropa i Amerika - ogromne, i dalje su najveći spoljnotrgovinski partneri Rusije, a od nas, koji procentualno, u odnosu na njih, imamo razmenu sa Rusijom na nivou statističke greške, traženo je da uvedemo sankcije Rusiji. I odbili smo. Razlog je vrlo jednostavan - ne odgovara našim interesima", rekao je Dačić.

On je naglasio da je, s druge strane, Srbija jasno stavila do znanja Rusiji da je osnovni interes i prioritet Srbije da bude dio EU.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).