Ulogujte se

Tuča ispred Palate pravde

Ispred sudnice u Palati pravde jutros u 10 sati potukli su se Nikola Sandulović i Zoran Tešić, a potom je usledila opšta tuča, koju je nekoliko minuta kasnije prekinula sudska straža.

Suđenje za pokušaj ubistva Nikole Sandulovića koje je trebalo da se održi u 10 sati u Palati pravde nije održano zbog masovne tuče ispred sudnice.

Učesnike tuče je potom privela policija, i oni se nalaze i policijskoj stanici Savski venac.

"Sandulović se uredno odazvao pozivu i u Palatu pravde pristupio desetek minuta pre zakazanog ročišta. On je mirno ispred sudnice čekao da ročište počne, kada je, iz neobjašnjivih razloga, prvooptuženi Tešić počeo sa verbalnim napadima na njega. Ne obazirući se na prostačke, i napade nedostojne normalnog ljudskog bića, gospodin Sandulović je krenuo ka sudnici, kada ga je prvooptuženi Tešić i fizički napao", navodi se u saopštenju kojim se Republikanska stranka, čiji je Sandulović predsednik, oglasila povodom ovog incidenta.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je 2013. godine presudu kojom je Zoran Tešić bio osuđen na sedam godina zatvora zbog pokušaja ubistva Nikole Sandulovića, podmetanjem eksploziva pod njegov automobila 18. januara 2010. i naložio da mu se ponovi suđenje.

Istom odlukom ukinuta je i oslobađajuća presuda i naloženo novo suđenje Draganu Ražnatoviću, Milošu Ristanoviću i Dragosavu Pejiću, koji su optuženi za krivično delo izazivanja opšte opasnosti.

Zoran Tešić, zvani Teša (45), Miloš Kristanović (41), Dragan Ražnatović (37) i Dragoslav Pejić (35) uhapšeni su 2010. godine pod sumnjom da su pokušali ubistvo Nikole Sandulovića u Zemunu.

Optuznica tereti Tešića i ostalu trojicu optuženih da su pored Sandulovića, s umišljajem, pokušali da ubiju i Petra Jovanovića, Tomicu Tepavca i Vladimira Đurića.

Ostavite komentar

Unesite sva polja označena sa zvjezdicom (*).